BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Pizza&Kenyérlángos lisztkeverék 500g
A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.
|
|
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:
- 200g SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
- 5g só (Benefitt himalája só)
Térfogatnövelők:
- 10g sütőpor
- vagy 7g Benefitt Szódabikarbóna + 3 g Benefitt Citromsav
- 4 db közepes méretű tojás (vagy 6db sárgája)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 200/300 ml langyos víz
Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.
Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint. A megadott sütési idők irányadóak.
Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.
Összetevők:
tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1173 kJ (293 kcal)
- Zsír: 2.6 g
- Ebből telített zsírsavak 0.9 g
- Szénhidrát: 43 g
- Ebből cukor: 0.7 g
- Rost: 28 g
- Fehérje: 11 g
- Só: 0.25 g
Nettó tömeg: 500 g
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).