BioMenü kakaópor perui 250g
Tiszta kakaópor Peruból, hozzáadott cukor és adalékanyagok nélkül. | |
|
|
Elérhetőség: | Előrendelhető! Kérj értesítést! |
Várható szállítás: | 2024. december 18. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui biotermelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás.
A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Egy adag = 10-15 g
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen,
Összetevők: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao).
Energiatartalom | 100g-ban |
Energia | 1533 kj/366 kcal |
Zsír | 11g |
-amelyben telített zsírsav | 6,5g |
Szénhidrát | 26,8g |
- amelyben cukrok | 0,9g |
Rost | 24,3g |
Fehérje | 28g |
Só | 0g |
Foszfor | 778mg |
Magnézium | 572mg |
Vas | 9,3g |
Réz | 4,1mg |
Mangán | 5,3mg |