Biomenü Kendermag fehérjepor 125 g
A tömény fehérjeforrás - fehérjében gazdag, hihetetlenül tápláló, emésztéstámogató, biominősítésű, kendermagot tartalmazó fehérjepor. | |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
Ez a figyelemre méltó szuperélelmiszer kiváló fehérjeforrás, amely esszenciális aminosavat tartalmaz. A kendermag optimális forrása a zsírsavaknak, beleértve az omega 3-6-9-et és a létfontosságú ásványi anyagokat is. A kendermag két fő fehérjéje az edesztin és az albumin. Ezek a kiváló minőségű tároló fehérjék könnyen emészthetőek és táplálkozási szempontból jelentős mennyiségű aminosavat tartalmaznak. A hagyományos keleti orvostudomány és a klinikai vizsgálatok azonosították a kendermagot funkcionális élelmiszerként és fontos élelmiszerforrásként. A nyers kendermagok közül a legjobb minőségűeket kézzel válogatják ki, majd 43°C-on préselik, hogy a kenderolajat a szilárd anyagoktól elválasszák, majd pasztát képeznek belőle. Miután a paszta megszáradt, ez lesz az alapja a kenderpornak. A kenderport a száltartalom csökkentése érdekében szitálják, miközben megmarad a fehérje legtöbbje.
A bio kenderfehérje magas fehérjetartalmú, amely esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ritka az az élelmiszer, amelyben mind a 22 aminosavat megtaláljuk. Ez magába foglalja azt a 8-at is, amit a szervezetünk önmagától nem tud termelni tehát táplálékokból kell magunkhoz vennünk. Található még benne több antioxidáns, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag. A kender fehérjéi a globuláris fehérjék, az edestin és az albumin. Magas fehérjetartalma miatt egyre népszerűbb a sportemberek és az aktív életmódot folytatók között.
Összetevők: 100% bio kendermag.
Adagolás: 1 adag naponta (20-30g), folyadékba vagy ételbe keverve.
Kiszerelés: 125 g
Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől elzárva.
Tápérték | 100 g készítményben |
Energia | 1429 kJ/341 kcal |
Zsír | 9,0 g |
– amelyből telített zsírsav | 1,0 g |
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav | 1,0 g |
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav | 7,0 g |
– amelyből omega-3 zsírsav | 2,0 g |
– amelyből omega-6 zsírsav | 6,0 g |
Szénhidrát | 7,8 g |
– amelyből cukor | 5,3 g |
Rost | 20,0 g |
Fehérje | 50,0 g |
Só | 0,21 g |
Kalcium | 175,7 mg |
Vas | 17,2 mg |
Magnézium | 994,0 mg |
Cink | 9,6 mg |
Kálium | 1200,0 mg |
A-vitamin | 4,8 NE |
E-vitamin | 6,1 mg |
B1-vitamin (Tiamin) | 1,0 mg |
B2-vitamin (Riboflavin) | 0,1 mg |
B3-vitamin (Niacin) | 2,3 mg |
B9-vitamin (Folsav) | 0,2 mg |
Alanin | 2,1 g |
Arginin | 6,3 g |
Aszparagin | 5,2 g |
Cisztein | 0,88 g |
Glutaminsav | 8,89 g |
Glicin | 2,2 g |
Hisztidin | 1,3 g |
L-Hidroxiprolin | <0,05 g |
Izoleucin | 1,9 g |
Leucin | 3,2 g |
Lizin | 1,9 g |
Metionin | 1,1 g |
Ornitin | <0,01 g |
Fenilalanin | 2,3 g |
Prolin | 1,9 g |
Szerin | 2,5 g |
Threonin | 1,7 g |
Tirozin | 1,9 g |
Valin | 2,4 g |