Búzafű por (150g) Magyar
Az örök fiatalság elérhető forrása.
A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. A búzafű az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K- és B-vitaminokban. Jelentős a B17 tartalma. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer fenntartása érdekében. |
|
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-vitaminok), ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tartalmaz. A porított búzafű grammja többek között 2,4 mg C-vitamint, 1,6 µg B12-vitamint, 10,6 µg folsavat, közel 300 µg béta-karotint, 30 mg káliumot, 200 µg vasat, 18,2 µg cinket, 0,1 µg szelént, 300 µg luteint tartalmaz. Legjellemzőbb hatóanyaga a klorofill, mely a növényi anyagcsere legfontosabb jellemzője. A búzafű por 5,4 mg/ g klorofillt tartalmaz.
Összetétel: búzafű por
Nettó tömeg: 150 g
Felhasználási javaslat: 1 púpozott evőkanálnyi 2,5-3 dl folyadékban elkeverve. Fogyaszthatjuk magukban, de akár ízlésünknek megfelelően keverhetőek is.
Recept ötlet: Búzafűlé almával https://www.youtube.com/watch?v=SoGVAKS6BIU
- 3 dl tiszta víz
- 1 kk Búzafű por
- 1 kk C-vitamin étrend-kiegészítő por
- 1 kk Almarost por
- 1 kk Probifiber rost-komplex
A
technológiánk révén a búzafüvet úgy tudjuk szárítani, majd leporítani, hogy közben megőrizze értékes beltartalmát, a természet adta ízvilágát és színét.
Tiszta természet: 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.
A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.
Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor tökéletesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinyerünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egészségünk szolgálatába állnak.
Nyomokban rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.
Átlagos tápérték tartalom: | 100g |
Energia | 1395,46/333,3 kJ/kcal |
Zsír | 6 g |
-melyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 39 g |
-melyből cukrok | 5 g |
Fehérje | 28 g |
Só | 0 g |
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!