ÖSSZETEVŐK: kukoricakeményítő, édesítőszer: maltit, élelmi rost, burgonya fehérje, rizsliszt, utifűmaghéj, burgonyakeményítő, cukor, sűrítőanyag: xantángumi, fűszerkeverék: fahéj, szegfűszeg, karamell por, koriander, szerecsendió, édeskömény, gyömbér, természetazonos vanília aroma, térfogatnövelőszer: Na-hidrogénkarbonát
TÁPÉRTÉK: energia: 968 kj/231 kcal, zsír: 0,2 g, amelyből telített zsírsavak: 0,0 g, szénhidrát: 59,4 g, amelyből cukrok: 2,4 g, amelyből poliolok: 23,2 g, rost: 27,2 g, fehérje: 7,4 g, só: 0,2 g
FELHASZNÁLÁS: hozzávalók: 500 g Gluténmentes mézeskalács mix, 4 tojás, 150 g Dia-Wellness Maci-sweet, 100 g margarin, Elkészítés: az összetevőket összegyúrjuk, 5-10 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, kiszúrjuk, majd sütő papírral bélelt tepsibe tesszük. Ha fényes felületet szeretnénk tetejét tojássárgájával bekenjük. 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Díszítéshez ajánljuk: Dia-Wellness tojásfehérje habalap készítményünket.
A cukor helyett maltitot tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és a változatos táplálkozásra.