Összetétel: kukoricakeményítő, rizsliszt, tápióka keményítő, utifűmaghéjliszt, stabilizálószer: E 464, almarost
Tápérték: Energia: 1614 kJ/ 384 kcal zsír: 0,4 g ebből telített 0,1 g, szénhidrát: 76,6 g ebből cukrok 1,33 g, rost: 31,0 g,rost: 31,0 g, fehérje: 2,9 g,só: 0,74 g
FELHASZNÁLÁS:
300 g gluténmentes zabos lisztet 6 g sóval, 15 g almaecettel és 380 g vízzel összegyúrunk, formázzuk, forró, 190, 200 °C-os sütőben készre sütjük.
RECEPTEK:
Fonott kalács:
400 g universal gluténmentes lisztkeverék
120 g tej
160 g víz
50 g egész tojás
40 g margarin
28 g friss élesztő
Az összetevőket összegyúrjuk, formázzuk. Meleg helyen 60 percig kelesztjük, majd 170°C-on 35 perc alatt készre sütjük.
Zsemle:
300 g universal gluténmentes lisztkeverék
6 g cukor
6 g só
24 g friss élesztő
270 g víz
Az összetevőket összegyúrjuk, zsemléket formázunk belőle. Meleg helyen 50 percig kelesztjük, majd 200 °C-on 18 perc alatt készre sütjük.