GastroBalance Intenzyme kapszula 100db
Az elérhető egyensúly! A gyomorégés a túlzott gyomorsav termelés által kiváltott kellemetlen tünet. Főbb hatásterületek: |
|
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. április 16. |
Szállítási díj: | 1.240 Ft |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: kálium-hidrogénkarbonát, nátrium-hidrogénkarbonát, magnézium-karbonát, édesgyökér, kamilla, zselatin.
Hatóanyagok: proteáz-, lipáz-, amiláz-, glükoamiláz-, celluláz enzimek
A gyomorégés a mellkas közepén, a mellkas alsó, vagy a hasüreg felső részén jelentkező égő fájdalom. Súlyos esetben a tünetek a nyakra is kiterjedhetnek. Étkezés után illetve testhelyzet változtatásra fokozódhat, de meg is szűnhet.
A stressz, az alkati tényezők, a tavaszi, őszi időjárás, kiadós étkezések, alkoholfogyasztás is fokozott savtermeléssel jár, ami könnyen kiválthatja a gyomorégést, valamint görcsös felhasi fájdalmat, hasmenést is okozhat. A gyomorégés oka lehet még a gyomor- vagy nyombélfekély, vagy az alkoholfogyasztás matt kialakuló gyulladások, parazita, bizonyos gyógyszerek mellékhatása,.
A savlekötő készítmények jelentősen gyengítik az emésztést lehetővé tevő enzimek hatékonyságát. Ennek következtében emésztési problémák alakulhatnak ki, amelyek emésztési, és felszívódási zavarhoz vezethetnek. A felszívódási zavar immungyengeséget, allergiás tüneteket, rossz sebgyógyulást, bőrproblémákat és hangulatingadozást okozhat.
A gyomorfekély kialakulása:
A sav először izgatja a gyomor nyálkahártyát gyomorhurutot okoz, majd idővel fekély alakul ki.
A sav izgató hatása gyomorvérzéshez, a gyomorfal perforációjához vezethet, ami életveszélyes lehet.
A savtúltermelés oka sok esetben a Helicobacter pylori okozta fertőzés.
A gyomorégés ellen gyakran használnak savlekötőket. Ezek nagymértékű fogyasztása a szervezet túlzott lúgosodását váltja ki, ami szintén káros.
A savkötők hasmenést, émelygést, székrekedést, puffadást, vitamin- és ásványi anyag hiányt okozhatnak.
Enzim összetevők:
A proteáz enzimek a fehérjék bontását már a gyomorban elkezdik, majd a vékonybélben folytatják, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet. A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni.
A szénhidrátok bontását több enzim végzi. Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi. A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, míg az amiláz a belső kötések bontását teszi ehetővé. A celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, ezzel teszi lehetővé rostok lebontását.
Ásványi anyagok:
Kálium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel.
Nátrium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel.
Magnézium-citrát a citromsav sója. Enyhén hashajtó hatású.
Növényi összetevők:
Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra L): a Földközi-tenger partvidéken és Ázsiában honos növény, bár az egész világon termesztik. Gyomorfekély kezelésére régóta használják. A savlekötő gyógyszerekkel szemben, az édesgyökér a normális védekező mechanizmust stimulálva akadályozza meg a fekély kialakulását. Mindezek mellett, gyulladáscsökkentő, köptető, görcsoldó szer.
Kamilla (Matricaria chamomilla): gyógyíthatja a gyomor- és bélbajokat, gyulladásellenes, görcsoldó, bélgáz csökkentő szélhajtó hatású. Hatásos gyomor- bélhurut- és nyombélfekély esetén is.
Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: Napi 3x1 kapszula.
Bő vízzel lenyelni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!