Az élelmi rostok növényi eredetű ballasztanyagok, összetett szénhidrátok, más néven poliszacharidok, melyeket az emésztőenzimek csak részben, vagy egészben érintetlenül hagynak. Az enzimek nem képesek felszívódásra alkalmas kisebb egységekre bontani, így nem szívódnak fel a vékonybélben, hanem változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol kifejtik az egészségre gyakorolt jótékony hatásukat. A bélbaktériumok által részben vagy teljes mértékben fermentálódnak, miközben számos melléktermék, köztük rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amelyeknek fontos szerepük van például abban, hogy a vastagbélhámszövet sérülésmentes maradjon.
Első lépcsőben támogassuk szervezetünk mikroflóráját, mivel életmódunk, táplálkozásunk sok esetben károsítja azt.
Második lépcsőben érdemes olyan közeget létrehozni, amiben gyorsan és hatékonyan képesek a minket támogató szinergista mikrolények szaporodni. Ezt a célt szolgálja a Probifiber rost-komplex.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását. Így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek.
Összetétel: akácia rost, citromhéj, vörösszőlő mag, almapektin, csicsóka por
Nettó tömeg: 200 g
Felhasználási javaslat: napi 10 g (2 mérőkanál) porkeverék 1,5-2 dl vízben vagy CUKORMENTES zöldség-, gyümölcslében elkeverve, lefekvés előtt.
Fontos megjegyezni, hogy a rostok fogyasztása mellett a folyadékpótlásra is kiemelkedően figyelni kell.
Átlagos tápérték | 100g termékben |
Energia | 741,46/177,1 kJ/kcal |
Zsír | 1,5 g |
-melyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 4,175 g |
– amelyből cukrok | 1,775 g |
Rost | 65,3 g |
Fehérje | 3,705 g |
Só | 0,008 g |
Tárolás: száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva.