Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt

és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Menü

Szafi Free Fehér kenyér (útifűmentes) lisztkeverék (gluténmentes) 1000g

Ár:
3.195 Ft

Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret.

Elérhetőség: Előrendelhető! Kérj értesítést!
Várható szállítás: 2024. december 18.
Szállítási díj: 1.090 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Szafi Free Fehér kenyér (útifűmentes) lisztkeverék (gluténmentes) 1000g

Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav)

 

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

100 g kész kenyérben (1 db kb. 560 g) *

Energia:

1546 kJ / 365 kcal

941 KJ / 223 kcal

Zsír

-          amelyből telített zsírsavak

2,1 g

0,3 g

4 g

0,4 g

Szénhidrát

-          amelyből cukrok

76,9 g

0,1 g

41 g

0,4 g

Rost

7 g

3,7 g

Fehérje

6,2 g

3,9 g

0,03 g

1,07 g

*A megadott felhasználási útmutató szerint készítve

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Kenyér recept

Hozzávalók: 350 g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7 g só; 4 g porélesztő; 3 g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18 g Paleo olaj; 280 g kézmeleg víz; 1 g olaj a sütés előtti kenéshez

Elkészítés: Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós).

Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5 x 11 cm - es fém kenyérsütőformát.

Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele.

Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe.

Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200 °C-ra, alsó - felső programra.

Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve.

Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray - vel is lefújhatjuk)

Sütés: 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet)

Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Ez még érdekes lehet neked

Keresés