Szafi Free narancsos csoki ízű hajdina kása- és keksz alap - sárgabarackkal 200 g (gluténmentes)
Hozzáadott cukortól mentes narancsos csoki ízű hajdina keksz/kása alap, amely főzés nélküli kása készítésére és zsírszegény vegán keksz sütésére is alkalmas. | |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
A hajdina kása/keksz alap segítségével könnyen, pillanatok alatt készíthetünk főzés nélküli kását, vagy 2 összetevős kekszet, müzliszeletet, de joghurtba keverve, vagy gyümölcsökkel fogyasztva is tökéletes napindító lehet!
Összetevők: Gluténmentes hajdina (hajdina pehely, puffasztott hajdina) (60%), aszalt sárgabarack (aszalt sárgabarack, rizsliszt) (29%), narancs őrlemény (7,5%), zsírszegény kakaópor, természetes aroma.
Felhasználási javaslatok:
Főzés nélküli kása készíthető a keverékből, 1 adaghoz:
- 50 g Szafi Free keksz/kása keverék,
- 90 g (azaz 0,9 dl) tetszőleges hőmérsékletű növényi tejjel (pl. Alpro /19 kcal/ kókuszital) (vagy narancslével) és ízlés szerint édesítővel (pl. 1 tk. Szafi Free ötszörös édesítő) elkeverve.
Miután elkevertük az összetevőket és pihentettük 5 percig, egy olaj-sprayvel kifújt tapadásmentes zsírpapírra simítsuk el a masszát vizes kanállal, igazítsuk el téglalap alakúra. Késsel vágjuk be 10 részre a masszát. Amennyiben ropogósabb kérget szeretnénk vékonyan fújjuk le olaj sprayvel. 180 fokon 40 percig süssük, majd a vágás mentén tördeljük el a müzlit.
Fogyasszuk gyümölccsel, magokkal, kakaóbab törettel, aszalványokkal elkeverve, megszórva.
Narancsos csoki ízű PUHA zsírszegény vegán keksz vagy müzli szelet (10 db):
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free keksz/kása keverék;
- 160 g Szafi Free sárgabaracklekvárral elkeverve (ízlés szerint adható hozzá plusz édesítés!). - A sárgabaracklekvár helyettesíthető 120 g növényi tejhelyettesítővel (pl. Alpro /19 kcal/ kókuszital) és édesítőszerrel, vagy 120 g grapefruit lével, narancslével, mandarin lével.
Miután pihentettük a masszát, egy olaj sprayvel kifújt tapadásmentes zsírpapírra adagoljuk (10 db-ot) egy kiskanál segítéségével, amit végül vizes kanállal elsimítunk. 180 fokon 40 perc alatt süssük készre, sütés előtt lefújhatjuk olaj sprayvel, amennyiben ropogósabb kekszet szeretnénk kapni.
Kihűlve fogyasztandó (akkor éri el a tökéletes állagot, ugyanis picit még keményedik!). Uzsonnás zacskóban, szobahőmérsékleten tárolandó!
Tipp: adhatunk hozzá egy marék darált diót, amennyiben zserbó ízű kekszet szeretnénk kapni, ill. diéta szerinti olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Fogyaszthatjuk müzli keverékként is joghurttal elkeverve, ízlés szerint tovább gazdagítható egyéb aszalványokkal, magokkal, csoki darabokkal, édesítőszerrel, esetleg friss gyümölcsökkel.
Figyelem! A gondos technológia ellenére magot, magtöretet tartalmazhat! A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 200 g
Átlagos tápérték | 100g keksz/kása alapban |
Energia | 1376 kJ / 325 kcal |
Zsír | 3 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,7 g |
Szénhidrát | 58,4 g |
- amelyből cukrok | 20,9 g |
Rost | 7,5 g |
Fehérje | 12,5 g |
Só | 0,06 g |