Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék 5000g
Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék 5000 g (Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, szójamentes, kukoricamentes, élesztőmentes, zsírszegény, vegán kenyér) |
|
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék 5000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbáld ki a többi Szafi Free termékünket is (fánk, lángos, nokedli stb.)
Összetevők: Kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia: |
1397kJ / 331 kcal |
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
1,9 g 0,5 g |
Szénhidrát: - amelyből cukrok: |
65,2 g 1,9 g |
Rost: |
13,7 g |
Fehérje: |
6,5 g |
Só: |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat, vizes zsemle recept:
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
- 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
- 170 g langyos víz
- 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db. laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).