Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt

és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Menü

Szafi REFORM Magyaros krémes paprikás szósz alappor 80g

Ár:
945 Ft
Ízekben gazdag, külön fűszerezést nem igénylő gluténmentes magyaros krémes paprikás poralap, hozzáadott cukor nélkül.
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. december 17.
Szállítási díj: 1.090 Ft

Leírás és Paraméterek

Házias ételek, húsos vagy zöldség alapú pörköltek, növényi alapú paprikás szószos nokedli vagy tészta készítéséhez ajánljuk, de szendvicskrém, krumplis tészta, lecsó is készíthető a segítségével. A poralap tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes és nem tartalmaz mesterséges ízfokozót

Összetevők: Gluténmentes zabpehelyliszt, szárított vöröshagyma, só, füstölt piros paprika (11%), curry keverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, őrölt fekete bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág.

Kiszerelés: 80g

Tárolás: Száraz, hűvös helyen!

Fontos! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Felhasználási javaslat:

Pörkölt - hozzávalók:
- 40+ 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
- 200 ml növényi tejszín
- 10 + 2 g citromlé
- 300 ml víz
- 1 kg. hús vagy 0,5 kg. nyers padlizsán

Elkészítés:
300 ml víz, 10 g citromlé, és 40 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor keverékben főzzük félpuhára a húst vagy padlizsánt fedő alatt, majd fedő nélkül teljesen puhára, sűrűn megkeverve, hogy ne ragadjon le. Ezután keverjünk ki 200 ml növényi tejszínt, 2 g (1 kiskanál) citromlevet és 20 g alapport, ezzel sűrűsítsük be a pörköltet folyamatos kevergetés mellett. Főzés után lefedve minimum 10 percig pihentessük, hogy  az esetlegesen leragadt pörköltszaft, felpuhuljon a fazék aljáról, ezzel elkerülve a főzés utáni edény súrolását.

Tálalási javaslat:

Szafi Reform, vagy Szafi Free tarhonyával összekeverve fogyasszuk tarhonyás húsként.

Paprikás szaft - hozzávalók:

- 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
- 150 ml növényi tejszín
- 2 g (1 kiskanál) citromlé

Elkészítés:
Az összetevőket keverjük össze, és kis fazékban tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűsítsük be.

Tálalási javaslat:
Keverjük kifőtt nokedlihez, vagy félig kifőtt Szafi Reform, vagy Szafi Free tésztához, és lefedve hagyjuk állni minimum 10 percig. ( Kb. 500 gramm kifőtt (szárazon 200 gramm) tésztához elegendő ez a mennyiség.)

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1442 kJ / 342 kcal
Zsír 4,7 g
- amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 56,7 g
- amelyből cukrok 13,9 g
Rost 15,2 g
Fehérje 10,8 g
5,12 g

Keresés