Szafi REFORM Magyaros krémes paprikás szósz alappor 80g
Ízekben gazdag, külön fűszerezést nem igénylő gluténmentes magyaros krémes paprikás poralap, hozzáadott cukor nélkül. | |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Szállítási díj: | 1.090 Ft |
Leírás és Paraméterek
Házias ételek, húsos vagy zöldség alapú pörköltek, növényi alapú paprikás szószos nokedli vagy tészta készítéséhez ajánljuk, de szendvicskrém, krumplis tészta, lecsó is készíthető a segítségével. A poralap tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes és nem tartalmaz mesterséges ízfokozót
Összetevők: Gluténmentes zabpehelyliszt, szárított vöröshagyma, só, füstölt piros paprika (11%), curry keverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, őrölt fekete bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág.
Kiszerelés: 80g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen!
Fontos! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Pörkölt - hozzávalók:
- 40+ 20 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor
- 200 ml növényi tejszín
- 10 + 2 g citromlé
- 300 ml víz
- 1 kg. hús vagy 0,5 kg. nyers padlizsán
Elkészítés:
300 ml víz, 10 g citromlé, és 40 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor keverékben főzzük félpuhára a húst vagy padlizsánt fedő alatt, majd fedő nélkül teljesen puhára, sűrűn megkeverve, hogy ne ragadjon le. Ezután keverjünk ki 200 ml növényi tejszínt, 2 g (1 kiskanál) citromlevet és 20 g alapport, ezzel sűrűsítsük be a pörköltet folyamatos kevergetés mellett. Főzés után lefedve minimum 10 percig pihentessük, hogy az esetlegesen leragadt pörköltszaft, felpuhuljon a fazék aljáról, ezzel elkerülve a főzés utáni edény súrolását.
Tálalási javaslat:
Szafi Reform, vagy Szafi Free tarhonyával összekeverve fogyasszuk tarhonyás húsként.
Paprikás szaft - hozzávalók:
- 20 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor
- 150 ml növényi tejszín
- 2 g (1 kiskanál) citromlé
Elkészítés:
Az összetevőket keverjük össze, és kis fazékban tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűsítsük be.
Tálalási javaslat:
Keverjük kifőtt nokedlihez, vagy félig kifőtt Szafi Reform, vagy Szafi Free tésztához, és lefedve hagyjuk állni minimum 10 percig. ( Kb. 500 gramm kifőtt (szárazon 200 gramm) tésztához elegendő ez a mennyiség.)
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 1442 kJ / 342 kcal |
Zsír | 4,7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1 g |
Szénhidrát | 56,7 g |
- amelyből cukrok | 13,9 g |
Rost | 15,2 g |
Fehérje | 10,8 g |
Só | 5,12 g |