KISZERELÉS: 500 g
ÖSSZETEVŐK: élelmi rost, inulin, édesítőszer: erythrit, steviol-glikozidok, sűrítőanyag: pektin, módosított kukoricakeményítő
TÁPANYAG:
Átlagos tápértékadatok 100 g termékben.
energia: 813 kJ/200 kcal
zsír: 0,1 g
amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
szénhidrát: 27,2 g*
amelyből cukrok: 2,2 g
amelyből poliolok: 12,2 g
rost: 69,1 g
fehérje: 0,1 g
só: 0,01 g
*A szénhidrát tartalomból 12,2 g nem felszívódó szénhidrát.
HASZNÁLATA:
1. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük (vagy a gyümölcs levét kipréseljük), és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
2.A gyümölcsöt, a kimért Befőző Cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandókeverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 1-3 percig, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3.Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Lekvár készítése:
1 kg gyümölcshöz
500 g Dia-Wellness Zero-6 befőzőcukor helyettesítő
8 g Vital Hosszanfriss természetes tartósító (2 kávéskanál)
Mikor válaszd ezt:
- ha nagyon alacsony szénhidrát tartalom mellett tökéletes állag és ízhatást szeretnél
- hogy a magas gyümölcstartalmú lekvárod így is besűrösödjön
- tartósítószer nélkül készítenéd
- dunsztolás nélkül készítenéd